Με συνέντευξή του στην ΕΣΚΑ ο τεχνικός της ΑΕ Πεντέλης (Α’ ΕΣΚΑ Ανδρών), Άκης Μάντζιος, μίλησε για όλα όσα αφορούν την ομάδα των βορείων προαστίων και τους στόχους την τρέχουσα σεζόν.

-Ποιος ο φετινός αλλά και ο μακροπρόθεσμος στόχος της ομάδας;

«Ο φετινός στόχος της ομάδας είναι σε καθημερινή βάση να γινόμαστε καλύτεροι και να πρωταγωνιστήσουμε στο πρωτάθλημα, γιατί όχι και να κυνηγήσουμε και την άνοδο. Θέλουμε σε βάθος χρόνου να προωθήσουμε και να αξιοποιήσουμε παιδιά από τις ακαδημίες μας στο ανδρικό τμήμα, να χτιστεί ένας κορμός με παιδιά από την ευρύτερη περιοχή μας».

-Το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού με πολλές ομάδες από τις γύρω περιοχές είναι κάτι θετικό, βοηθάει ή όχι;

«Φυσικά και βοηθάει. Οτιδήποτε προωθεί το άθλημα, βοηθάει σε όλους τους τομείς αγωνιστικούς και μη. Πόσο μάλλον όταν έχεις δυνατούς γείτονες, δυναμώνεις κι εσύ».

-Μια εικόνα κάποια σχόλια για την φετινή ΕΣΚΑ. Αντίπαλοι, φαβορί κλπ.

«Το φετινό πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ θα είναι πολύ ανταγωνιστικό με πλήρεις και δυνατές ομάδες. Θα δούμε πολύ ωραίο μπάσκετ φέτος. Σίγουρα τη δεδομένη στιγμή δεν έχω σαφή και καθαρή εικόνα των αντιπάλων οπότε να μιλήσουμε για φαβορί από τόσο νωρίς δεν είναι σωστό. Μετά τις πρώτες αγωνιστικές θα γνωρίζουμε καλύτερα».

-Οι προσωπικοί στόχοι οι φιλοδοξίες.

«Να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερος και πάντα να αγαπώ αυτό που κάνω. Σίγουρα ένας νέος προπονητής πάντα φιλοδοξεί να ανέβει πιο ψηλά, που αν συνδυαστεί με την άνοδο της ομάδας που τον μεγάλωσε, είναι ιδανικό».

-Γίνονται συνεχώς πολλές αλλαγές, λες βλέπεις τα πράγματα στον χώρο, τι θα άλλαζες, τι θα πρότεινες.

«Όλες οι αλλαγές που γίνονται σε όλα τα πρωταθλήματα από τους κανονισμούς του παιχνιδιού μέχρι και τον τρόπο διοργάνωσης και διεξαγωγής αποσκοπούν στο καλύτερο. Με τα περισσότερα συμφωνώ με κάποια όχι. Για παράδειγμα η επένδυση που αρχίζει και γίνεται στις μικρές ηλικίες, με βρίσκει φανατικό υποστηρικτή. Αυτό είναι που έχει και τη μεγαλύτερη σημασία, η στροφή στην παραγωγή παικτών, ολοκληρωμένων παικτών, σε όλα τα μέρη του παρκέ και η βελτίωση των συνθηκών, των ωραρίων και των εγκαταστάσεων που αγωνίζονται και προπονούνται σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο».

Και λίγα λόγια ως σύντομο βιογραφικό και οδοιπορικό

«Με καταγωγή από τα Γιάννενα, γεννήθηκα στην Αθήνα στις 15/06/1982. Μέχρι την ηλικία των 12 ζούσα στα Κάτω Πατήσια όπου και κόλλησα το μικρόβιο του μπάσκετ χάρις στην τεράστια επιτυχία της Εθνικής μας το 1987. Ξεκίνησα παίζοντας στα ανοιχτά γήπεδα του 20ου Γυμνασίου καθαρά για διασκέδαση, ατελείωτες ώρες, καθημερινά, με σύμβουλο βιντεοκασέτες μπάσκετ και αγώνες στην τηλεόραση και ότι μαθαίναμε στο σχολείο από το μάθημα της γυμναστικής. Στην ηλικία των 12 μετακόμισα στη Νέα Πεντέλη όπου και γράφτηκα επίσημα στην 1η μου ομάδα-σύλλογο μπάσκετ το Νεοπεντελικό, τη σημερινή Αθλητική Ένωση Πεντέλης. H πρώτη μου συμμετοχή ως παίκτης σε ανδρικό επίπεδο ήταν το 1997-98 με τον Νεοπεντελικό και συνέχισα ενεργά παίζοντας σε Αθήνα και Πάτρα μέχρι το 2018 όταν και σταμάτησα το μπάσκετ λόγω τραυματισμών. Παράλληλα με την ιδιότητα του παίκτη από το 2007 άρχισα να ασχολούμαι και με την προπονητική σε τμήματα ακαδημιών και στα επόμενα χρόνια απέκτησα και το αντίστοιχο δίπλωμα. Την χρονιά 2018-19 εντάχθηκα στο προπονητικό team της Α.Ε. Πεντέλης ως βοηθός προπονητή μέχρι το 2022-23 όταν και ανέλαβα 1ος προπονητής του ανδρικού τμήματος. Αν έχω παίξει έστω και λίγο ποδόσφαιρο στη ζωή μου το χρωστάω στον πρώτο μου ξάδελφο και συνονόματο Άκη Μάντζιο πρώην παίκτη και νυν προπονητή Super League. Οι συμβουλές του σαν μεγαλύτερος ξάδελφος και πρότυπο ακόμα με καθοδηγούν. Με κέρδισε όμως το μπάσκετ».

Δείτε εδώ τη συνέντευξη στην ΕΣΚΑ