ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
  1. Στόχος να γινόμαστε καλύτεροι
  2. 25 Αυγούστου ξεκινούν οι εγγραφές στην Ακαδημία μας
  3. Το πρώτο Clutch Hoopers Lab έφτασε στο τέλος του
  4. Waffle House Summer Camp by Α.Ε. Πεντέλης για τους μικρούς μας αθλητές
  5. Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το summer Clutch Hoopers Lab

Η φιλοσοφία μας

Αποστολή της ακαδημίας της Α.Ε. Πεντέλης είναι η ανάπτυξη αθλητών υψηλού επιπέδου που αγαπούν το μπάσκετ, διδάσκονται την παράλληλη άσκηση του νου και του σώματος και θέτουν στόχους που τους κυνηγούν σταθερά κι επίμονα.

Οι αθλητές μας διδάσκονται σταδιακά την αξία της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης στη διαρκή βελτίωσή τους σε τρία επίπεδα: αθλητικό, τεχνικό, ψυχοπνευματικό. Ειδικότερα:

  • Φυσική κατάσταση: Το άθλημα της καλαθοσφαίρισης γίνεται ολοένα και πιο γρήγορο και αθλητικά απαιτητικό, οπότε και η βελτίωση της αθλητικότητας των παιδιών κρίνεται απαραίτητη. Για τον σκοπό αυτό καταρτίζεται εξειδικευμένο πλάνο βελτίωσης από τον γυμναστή της ακαδημίας σε συνεργασία με τον προπονητή κάθε τμήματος.
  • Τεχνική κατάρτιση: Στο επίπεδο της τεχνικής κατάρτισης δίνεται ιδιαίτερη έμφαση κυρίως στη βάση των τεχνικών στοιχείων από μικρή ηλικία έως και τους u Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι αθλητές ότι η διαρκής προσπάθεια τεχνικής βελτίωσης σε όλη την μελλοντική τους καριέρα είναι παραπάνω από απαραίτητη γι’αυτό υπάρχει σαφής καθοδήγηση προς τη δημιουργία της της δικής τους «ρουτίνας» στις βασικές τους δεξιότητες.
  • Mental training (Νοητική εξάσκηση): Προσφέρει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στους αθλητές της ακαδημίας καθώς δίνεται έμφαση στη πνευματική τους αντοχή και εξάσκηση. Οι αθλητές μας εκπαιδεύονται με ασκήσεις αναπνοής, τεχνικές συγκέντρωσης προσοχής και νοερής απεικόνισης.

Κατά την περίοδο 2021-2022, τα αγωνιστικά τμήματα της ακαδημίας είχαν έναν ιδιαίτερα νικηφόρο απολογισμό με 110 νίκες –  10  ήττες. Αυτό αποτελεί φυσικό επακόλουθο της συντονισμένης και οργανωμένης προσπάθειας που έγινε από την πλευρά της διοίκησης, προπονητών και νεαρών αθλητών, παρόλο που το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτοσκοπός.

Ένα νέο στοίχημα για την τρέχουσα περίοδο είναι η στενή συνεργασία με τους γονείς των νεαρών αθλητών, που αποτελούν εξαιρετικά σημαντικό παράγοντα στην αθλητική τους εξέλιξη, δίνοντας έμφαση σε θέματα διατροφής, καθημερινού προγράμματος και ρουτινών καθώς και συμπεριφοράς εντός και εκτός γηπέδων.