ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
  1. Δύο τριήμερα labs εξειδικευμένης θεματικής προπόνησης για την Πασχαλινή περίοδο
  2. Δυνατά φιλικά για τους αθλητές γεν. 2008-2009 στη Θεσσαλονίκη
  3. Τουρνουά Θεσσαλονίκης: Πολύτιμες εμπειρίες για τους αθλητές u14 & u13 της Ακαδημίας μας
  4. Οι αθλητές μας u18 σε έξοδο στο Burger Ground στην Πεντέλη
  5. Με το δεξί στα πρωταθλήματα U13 & U14

Η φιλοσοφία μας

Αποστολή της ακαδημίας της Α.Ε. Πεντέλης είναι η ανάπτυξη αθλητών υψηλού επιπέδου που αγαπούν το μπάσκετ, διδάσκονται την παράλληλη άσκηση του νου και του σώματος και θέτουν στόχους που τους κυνηγούν σταθερά κι επίμονα.

Οι αθλητές μας διδάσκονται σταδιακά την αξία της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης στη διαρκή βελτίωσή τους σε τρία επίπεδα: αθλητικό, τεχνικό, ψυχοπνευματικό. Ειδικότερα:

  • Φυσική κατάσταση: Το άθλημα της καλαθοσφαίρισης γίνεται ολοένα και πιο γρήγορο και αθλητικά απαιτητικό, οπότε και η βελτίωση της αθλητικότητας των παιδιών κρίνεται απαραίτητη. Για τον σκοπό αυτό καταρτίζεται εξειδικευμένο πλάνο βελτίωσης από τον γυμναστή της ακαδημίας σε συνεργασία με τον προπονητή κάθε τμήματος.
  • Τεχνική κατάρτιση: Στο επίπεδο της τεχνικής κατάρτισης δίνεται ιδιαίτερη έμφαση κυρίως στη βάση των τεχνικών στοιχείων από μικρή ηλικία έως και τους u Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι αθλητές ότι η διαρκής προσπάθεια τεχνικής βελτίωσης σε όλη την μελλοντική τους καριέρα είναι παραπάνω από απαραίτητη γι’αυτό υπάρχει σαφής καθοδήγηση προς τη δημιουργία της της δικής τους «ρουτίνας» στις βασικές τους δεξιότητες.
  • Mental training (Νοητική εξάσκηση): Προσφέρει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στους αθλητές της ακαδημίας καθώς δίνεται έμφαση στη πνευματική τους αντοχή και εξάσκηση. Οι αθλητές μας εκπαιδεύονται με ασκήσεις αναπνοής, τεχνικές συγκέντρωσης προσοχής και νοερής απεικόνισης.

 

Ένα νέο στοίχημα για την τρέχουσα περίοδο είναι η στενή συνεργασία με τους γονείς των νεαρών αθλητών, που αποτελούν εξαιρετικά σημαντικό παράγοντα στην αθλητική τους εξέλιξη, δίνοντας έμφαση σε θέματα διατροφής, καθημερινού προγράμματος και ρουτινών καθώς και συμπεριφοράς εντός και εκτός γηπέδων.

 

Άρης Μανιάτης

Δ/ντής Ακαδημιών