Παλμός, αισιοδοξία στη μεγάλη γιορτή του Μπάσκετ στην Πεντέλη!


Την Παρασκευή, 17 Ιουνίου, έγινε η γιορτή λήξης των ακαδημιών της Αθλητικής Ένωσης Πεντέλης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και έκαναν χαιρετισμό ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) Γιάννης Ηλιόπουλος, η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά και οι αθλητές της Εθνικής Ελλάδος και διεθνείς Γιώργος και ΠαναγιώτηςΚαλαϊτζάκης που μετέχουν από το 2015 στις εθνικές παίδων, εφήβων, νέων και ανδρών!


Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα του Προέδρου της ΑΕ Πεντέλης Δημήτρη Μάντζιου, ο οποίος έκανε ιστορική αναδρομή της κοινής πορείας με τον έτερο Πρόεδρο Νίκο Χαρτοματσίδη και έδωσε – εκ μέρους της διοίκησης – το στίγμα των στόχων της ομάδας για τη νέα γενιά και τις ακαδημίες και της διαχρονικής στενής συνεργασίας με τον Δήμο για τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων.


Η εκδήλωση ήταν μια μεγάλη γιορτή και ξεκίνησε με παρουσίαση των 230 σχεδόν αθλητών της Ακαδημίας (παιδιά έως 17 ετών) και των προπονητών Άρη Μανιάτη (υπεύθυνου των Ακαδημιών), Άκη Μάντζιου, Δημήτρη Μαστροκωστόπουλου, Γρηγόρη Κιτσούλη και Αγγελικής Μπακαλάκη. Ειδική αναφορά έγινε στο φετινό αποτέλεσμα – 110 νικών σε 120 αγώνες – που χωρίς να είναι αυτοσκοπός της ακαδημίας πιστοποίησε το αποτέλεσμα της εργώδους προσπάθειας με αθλητικό και ομαδικό πνεύμα της μεγάλης παρέας της Ακαδημίας!


Τα αδέλφια Καλαϊτζάκη αμέσως μετά πήραν την σκυτάλη – τη μπάλα του μπάσκετ – αφού οργάνωσαν το αθλητικό event τριπόντων και βολών και έγιναν ξανά παιδιά μαζί με τους μικρούς αθλητές μας! Η παρουσία τους ήταν ιδιαίτερα σημαντική για τη νέα γενιά καθώς αποτελούν πρότυπο αθλητών σε υψηλότατο επίπεδο. 

Ειδικότερα, ο Γιώργος Καλαιτζάκης έχει αγωνιστεί με την ομάδα του Παναθηναϊκού από το 2016 έως και το 2021 κατακτώντας 4 Πρωταθλήματα και 4 Κύπελλα Ελλάδος, ενώ από το 2021 έχει κάνει το άλμα να αγωνίζεται στο ΝΒΑ με την ομάδα των Μιλγουόκι Μπάκς και την περασμένη σεζόν με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Ο Παναγιώτης Καλαιτζάκης έχει αγωνιστεί κατά σειρά με τον Άρη Θεσσαλονίκης, τον Χολαργό, την λιθουανική Νεβέζις και με την Λιετκαμπέλις. Αναδείχθηκε ο πιο βελτιωμένος παίκτης του Λιθουανικού Πρωταθλήματος για την σεζόν που πέρασε, ενώ έφτασε με την ομάδα του ως τους τελικούς αποκλείοντας την πρωταθλήτρια ομάδα της Ζαλγκίρις Κάουνας .

Η εκδήλωση περιλάμβανε ακόμη αγώνα επίδειξης μεταξύ των γονέων και μικρών αθλητών καθώς και διαγωνισμό τριπόντων ενηλίκων.


Στην εκδήλωση εκτός από τους αθλητές παρευρέθηκαν πάνω από 200 γονείς και φίλοι της ΑΕ Πεντέλης μεταξύ των οποίων  η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης Κωνσταντίνα Λαζή, η τοπική σύμβουλος Ελένη Σκιαδά και ο υπεύθυνος Αθλητικών Χώρων του Δήμου Δημήτρης Γκελντής.


Οργανωτικά, οι έφοροι Αλέξιος Νικολάου, Βασίλης Κανελλόπουλος, Μιχάλης Χατζέλης, Αθηνά  Μπούρκα και Βαγγέλης Μπακόλας ανέλαβαν να ρυθμίσουν τις λεπτομέρειες και συνέβαλαν καθοριστικά στη μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης.


Τέλος, σημαντική ήταν η συνεισφορά του Δήμου Πεντέλης για τη διάθεση εξοπλισμού για την εκδήλωση και των χορηγών της βραδιάς, ΕΖΑ, εφαρμογή GOXR, κρεοπωλείο Καπράλου και το κατάστημα Σκλαβενίτη της περιοχής μας. 


Καλό καλοκαίρι και ραντεβού τον Σεπτέμβρη με περισσότερη δύναμη και αισιοδοξία.